2011-04-22
08:31:46

serriöst..

Jokkmokk
Östra Skolan är med i Friends-projektet och har börjat med kamratstöd för att motverka mobbning.<_Bildtext Fotobyline>FOTO: Martin Andersson</_Bildtext Fotobyline>
Foto: Martin Andersson
Laddar...
Elev misshandlad på skolgård - "Vi tar tag i detta direkt" JOKKMOKK. 

En pojke blev misshandlad på Östra skolan i Jokkmokk
i måndags. En skoldag som slutade med skrapsår och blåmärken.

- Vi tar tag i detta direkt, säger rektor Gunilla Andersson.

Måndagen slutade på ett brutalt sätt för en ung högstadieelev på Östra skolan, som kom hem med skrapsår och blåmärken, efter en misshandel på skolgården.

- Vilken upprättelse får skolelever som utsätts för våld. Barnen får ingen upprättelse. Skolan är barnens arbetsplats och de ska ha samma trygghet som vuxna har på sina arbetsplatser, säger en upprörd förälder.

Skolans rektor Gunilla Andersson säger att de tagit tag i händelsen direkt och har haft flera samtal med berörda.

- Vi jobbar kraftfullt mot mobbning på skolan och har startat ett arbete enligt Friends modell. Vi utbildar alla sjuor i medling. Vi använder grundsynen i Friends och arbetar med kamratstöd, säger hon.

Arbete mot mobbning
Kränkande särbehandling eller mobbning, förekommer på Östra skolan.

- Mobbning pågår väl på de flesta skolor och vi jobbar ständigt mot alla tendenser till mobbning. Vi har vuxna som är med i ett basteam när konflikter uppdagas och vi har rastvakter ute på skolan. Östra skolan är i det stora hela en bra och lugn skola, det är sorgligt när det blir så här, säger Gunilla Andersson.

Elevrådets ordförande Ester Andersson tycker att arbetet med Friends är viktigt. Friends vision är ett samhälle där barn och ungdomar växer upp i trygghet och jämlikhet. Friends vill stoppa all mobbning i svenska skolor genom utbildning, rådgivning och uppföljning.

- Jag blir förvånad, det har inte varit slagsmål på vår skola på jätte länge, för det mesta är det bra på Östra skolan, säger Ester Andersson



FAIL 


0 Kommentarer



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Skriv vad du hade på hjärtat: